Billettkjøperne forventer at Arsenal tar tre poeng i hjemmekampen mot Southampton

Rydd bordet, blås i trompeten og sett på TV-apparatet. Tross tabellsituasjonen til de to klubbene dunster det fotballparty!

Innsikt:
  • Arsenal har ikke spilt en eneste 0-0 kamp hjemme.
  • Southampton har sluppet inn minst dobbelt så mange mål som de har scoret borte.

Lagene har hatt et avslappet kampprogram den siste tiden, og vi bør kunne forvente uthvilte kropper og hoder til denne kampen. Fansen håper på to fotballkåte mannskap fly ut på gresset, men først: Les deg opp på dagens dyst under!

T T V T V

Arsenal form og statistikk

16 poeng er brukbar uttelling fra 7 seriematcher her på Emirates Stadium for Arsenal. De kalde fakta så langt er 5 seiere, 1 uavgjort og 1 tap. Tre triumfer og ni poeng her på Emirates Stadium for Arsenal. Det er litt tidlig å rote frem rekordbøkene, men man håper naturligvis intenst på å opprettholde seiersrekka med en fjerde hjemmeseier i denne matchen.

Arsenal tapte sin forrige match, mot Everton (på 12. plass), med resultatet 1-2. Det ble hverken sist eller best latter for Arsenal i matchen mot Everton sist. Motstanderen tok siste stikk med sitt vinnermål, signert D. Gray to minutter på overtid. Martin Ødegaard (midtbanespiller) var lagets man-of-the-match med ratingen 7.84 der 10 er best. Ødegaard scoret ett mål, slo tre nøkkelpasninger og traff på 58 av 64 pasninger.

Kampen før det endte med bortetap mot Manchester United (2-3).

Arsenal er favoritter til å vinne denne kampen. Oddsmarkedet hinter om en vinnersjanse på 55-60%. Tidligere hjemmekamper for Arsenal med en lignende vinnersjanse har endt med to seiere, en uavgjort og null tap (på tre kamper).

Det venter enda en hjemmekamp om kun kort tid for vertene, da West Ham United reiser hit om knappe fire dager.

Scoringene kommer jevnlig for Arsenal på eget gress, 12 scoringer er satt inn på 7 seriematcher her på Emirates Stadium. På disse hjemmekampene har Arsenal bare sluppet inn 6 mål.

Under lupen: Martin Ødegaard

Ødegaard har vært i førsteelleveren i 9 kamper for Arsenal i Premier League denne sesongen. I løpet av disse 847 minuttene har han gjort 3 scoringer og servert 0 målgivende pasninger. Vi setter hans tall opp mot K. De Bruyne, en av ligaens mest kjente spillere i samme posisjon på banen.

ArsenalM. Ødegaard
M. Ødegaard
Manchester CityK. De Bruyne
K. De Bruyne
9 (4) Kamper startet 5 (4)
847 Minutter spilt 489

Southampton form og statistikk

Poengfangsten har vært begredelig når Southampton har vært bortelag. Magre 5 poeng er hentet på 7 bortematcher i Premier League så langt. Gjestene har bare 1 seier, som motpol til 4 tap og 2 uavgjorte. Southampton har lidd nederlag i to siste borteturer og er meget motiverte for å avlive en negativ trend i dens spebarnsfase.

Det var dårlig med seierherrer i den seneste matchen til Southampton, et Premier League-møte på hjemmebane som ble 1-1 mot Brighton & Hove Albion (sistnevnte på 9. plass). Lyanco (forsvarer) var klubbens mest sentrale med ratingen 7.43. Lyanco slo tre nøkkelpasninger og vant 5 av 7 dueller.

Det ble 2-2 hjemme mot Leicester City før det.

Som nevnt over er hjemmelaget gjort til favoritter i denne kampen. Det letter kanskje presset noe på bortelaget, som er kapable til å utfordre hjemmelaget her på en god dag. Ser vi på tidligere, nylige bortekamper fra Southampton med et lignende outsider-stempel finner vi tre kamper. Resultatene for Southampton i disse var en seier, null uavgjorte og to tap.

Southampton er i en litt travel periode av sesongen nå med to borteoppgjør etter hverandre. Om kun fire dager venter Crystal Palace.

De tilreisende har notert 6 mål på 7 borteoppgjør i ligaen, et gjennomsnitt på under én scoring per kamp. Southamptons manager Hasenhüttl har hatt mye uro i kroppen forårsaket av forsvarsspillet på utebane; 14 baklengs er mye fra 7 borteoppgjør.

Under lupen: Mohamed Elyounoussi

Elyounoussi har vært i startelleveren i 9 kamper for Southampton i Premier Leaguehittil. På disse 772 minuttene har han gjort 1 mål og servert 0 målgivende pasninger. Se denne sammenligningen med K. De Bruyne, en av seriens mest solide midtbanespillere.

SouthamptonM. Elyounoussi
M. Elyounoussi
9 (3) Kamper startet 5 (4)
772 Minutter spilt 489