Alt du trenger å vite før kampen mellom Borussia Dortmund og RB Leipzig:

Lagenes hovedtrenere E. Terzic og J. Nagelsmann både gleder og gruer seg til denne nøkkelkampen mellom to tabellsterke mannskap. Gjør klar for Borussia Dortmund-RB Leipzig!

Det er nok tid siden forrige kamp for begge lag til at vi bør kunne forvente to mannskap som både har fått hvilt nok og trent godt siden forrige match. Vi satser på at det slår ut i en underholdende og fartsfylt fotballkamp!

Borussia Dortmund har fortsatt mye å kjempe for, topplassering er innen rekkevidde. Forvent et topp motivert mannskap. Leipzig ligger brukbart an til få en skikkelig minneverdig sesong og har alt å spille for. Motivasjonen bør være på topp, nervene må holdes i sjakk.

V V V V T

Borussia Dortmund form og statistikk

Borussia Dortmund har så langt levert dette i sine hjemmekamper i Bundesliga: 9 seiere, 2 uavgjorte og 4 tap på 15 kamper. Som nevnt har Borussia Dortmund en god seiersrekke på gang i hjemmekampene, men hjemmelaget har en enda bedre rekke totalt med fire strake seiere. To strake hjemmeseiere på rad nå for Borussia, noe som gir et berettiget håp om en tredje.

Borussia Dortmund har fått defensiv selvtillit etter 256 minutter uten å slippe inn mål i ligaen.

Borussia-supporterne koste seg med forrige kamp, det også en hjemmematch som endte med seier 5-0 mot Holstein Kiel i DFB Pokal. Før den kampen, borteseier i Bundesliga mot Wolfsburg.

Som nevnt over var Borussia nådeløse mot Holstein Kiel sist og ydmyket dem skikkelig. Nå gjelder det å flyte på selvtilliten uten å bli for kjepphøye. 5-0-seieren mot Holstein Kiel sist var en maktdemonstrasjon særlig i første omgang med meget solid angrepsfotball, noe som gjorde annenomgangen til mer en transportetappe.

Hjemmelaget er favoritter i denne kamp. Ikke bankerkandidater, men ansett som rundt 50% sannsynlig (pluss minus) til å vinne kampen. Hvordan håndterer de det? Vi har funnet tre kamper i vår database med et lignende utgangspunkt for Borussia, og ser resultatrekken en-en-en (vunnet-uavgjort-tapt).

Med et scoringssnitt på over to mål per hjemmekamp i ligaen (34 mål på 15 kamper), må man kunne si at Borussia's angrepsplan fungerer på eget gress. Borussias målvakt har tatt den tunge veien inn i eget mål for å tømme nettet 17 ganger. For mer målstatistikk (og hjørnespark osv.) kan du sjekke ut "Statistikk"-fanen over.

Under lupen: Erling Håland

Håland har startet 25 kamper for Borussia Dortmund i Bundesliga hittil denne sesongen. På disse 2230 minuttene har han scoret 25 mål og sendt av gårde 5 målgivende pasninger. Vi sammenligner han med R. Lewandowski, en av ligaens beste spillere i samme posisjon.

RB Leipzig form og statistikk

8-4-3 er vunnet-uavgjort-tapt statistikken for RB Leipzig, som har færrest innslupne mål (25) i Bundesliga, på bortebane i Bundesliga.

Det er bortekamp nummer to på rad for Leipzig, men ingen blir stressa av to strake reiser etter at den forrige ga gevinst: 2-1-seier borte mot Werder Bremen (etter ekstra-omganger) (på 14. plass). Det ble hjemmeseier før det, 2-0 mot Stuttgart.

Det ble drama helt til på tampen av kampen mot Werder Bremen (etter ekstra-omganger), seiersmålet kom en minutter på overtid og var signert Emil Forsberg.

Vi har sjekket nylige kamper der Leipzig hadde lignende odds til å vinne. Vinn-uavgjort-tap statistikken fra de en kampene er null-null-en.

Leipzig har levert godt med scoringer på reisene sine hittil med 28 nettkjenninger på 15 bortekamper i ligaen. Det er ikke bare enkelt å score på RB Leipzig, som kun har sluppet inn 14 mål i bortekampene i ligaen.

Under lupen: Alexander Sørloth

Sørloth har startet 13 kamper for RB Leipzig i Bundesliga hittil denne sesongen. På disse 1426 minuttene har han scoret 5 mål, og levert 2 målgivende pasninger. Vi sammenligner han med R. Lewandowski, en av ligaens beste spillere i samme posisjon.