Premier League forhåndsomtale med lagoppstillinger: Chelsea - Brighton & Hove Albion på Stamford Bridge

Tabellen viser fordel Chelsea hittil med deres 3. plass i Premier League. Brighton & Hove Albion ligger et hestehode bak på sin 9. plass.

Innsikt:
  • Chelsea har scoret minst dobbelt så mange mål som de har sluppet inn.
  • Brighton & Hove Albion har færrest innslupne mål i andre omgang (6) i Premier League

Denne perioden er sannelig ikke rolige dager verken for Chelsea eller Brighton & Hove Albion. Lagene var i aksjon for kort tid siden. Altså kan det bli noen litt medtatte kropper etter hvert, og/eller noen reserver i laguttakene.

V V U U V

Chelsea form og statistikk

Hjemmesupporterne kan ikke klage på seriekampene her på Stamford Bridge etter at Chelsea har scoret 22 mål og høstet 18 poeng fra 9 matcher. Sammenlagt i Premier League har vertene 5-3-1 (seier-uavgjort-tap).

En fin borteseier for Chelsea sist, da turen til Aston Villa ble gjennomført uten å miste koffertene, ingen mageonder og ikke minst med tre poeng etter 3-1. Midtbanen Jorginho var Chelseas høyest vurderte spiller i den kampen (med karakteren 8.6 av 10). Jorginho scoret to mål, slo én nøkkelpasning og traff på 55 av 63 pasninger.

Matchen før det igjen endte med jubel og seier 2-0 borte mot Brentford i Carabao Cup.

Det venter en ny hjemmematch om relativt kort tid for hjemmelaget, da Liverpool tar turen hit om knappe fire dager.

Med et snitt på over to nettkjenninger per hjemmematch i serien (22 på 9 runder), må det være lov å si at Chelseas angrepstaktikk leverer her. I disse hjemmekampene er solide 7 mål sluppet inn. Det er verdt å nevne at 4 av disse scoringene har endt opp i feil nett på de siste tre hjemmekampene.

V T U U U

Brighton & Hove Albion form og statistikk

Gjestene har prestert 2-5-1 (vunnet-uavgjort-tapt) på reise i seriespillet til nå. Bortelaget har sett sine siste to bortekamper ende likt.

Brighton & Hove Albion koste seg med hjemmeseier mot Brentford sist. Kampen endte 2-0 og Maupay og Trossard scoret mål. Karakteren 8.12 ble gitt Mwepu etter den matchen, sitt eget lags beste. Midtbanen Mwepu serverte én målgivende pasning, slo én nøkkelpasning og traff på 32 av 39 pasninger.

Før den matchen var 0-1-tapet hjemme mot Wolverhampton Wanderers.

Brighton & Hove Albion har enda en bortematch, i Premier League, om fire dager. Det besøket er til Everton.

Brighton har maktet 8 nettkjenninger på reisene sine så langt denne sesongen (på 8 bortekamper i ligaen. Brighton & Hove Albion har sluppet inn 8 mål på disse bortekampene. Noe å tenke på er at 4 av disse scoringene har endt opp i feil nett på de siste tre bortekampene.

Innbyrdes oppgjør

Vi har statistikk for de siste ti kampene mellom disse to klubbene. Chelsea har vunnet seks, tre endte uavgjort og Brighton & Hove Albion har vunnet en gang. fem av disse matchene endte med minst tre mål (over 2,5), fem kamper hadde to eller færre mål.